سیاه دانه یکی از ادویه هایی است که اغلب در ترشیجات از آن استفاده می کنیم و دارای طعم تلخی است. این ادویه دارای خواص درمانی بسیاری است و بومی جنوب غربی آسیا می باشد. سیاه تخمه، سرنیچ سیاه، سنوخ سیاه، کمون اسود، شونیز، شونوز و کمون هندی نام های دیگر سیاه دانه است. در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه مصرف این ادویه پرخاصیت بیشتر صحبت کنیم.
برای اشنایی با انواع مواد غذایی، حتما به
کانال تلگرام عذا بیاید.
طرز تهیه دمنوش سیاه دانه:
یک قاشق غذا خوری سیاه دانه را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ یا ۱۰۰درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
۱- معجون به نسبت یک قاشق غذاخوری سیاه دانه و نیم کیلو عسل تهیه شود ،
۲-سیاه دانه بایستی آسیاب شود وگرنه تاثیر چندانی نخواهد داشت ،
۳-سیاه دانه لازم است بلافاصله پس از آسیاب شدن با عسل مخلوط شود وگرنه تحت تاثیر هوا خواص مفید آن تغییر یافته و کاهش می یابد ،
۴- هر روز صبح و شب یک قاشق مرباخوری همراه با یک لیوان شیر یک ساعت بعد از صبحانه و شام میل شود
يکي از روش هايي که به کمک آن مي توانيد مصرف سياه دانه را به برنامه غذايي روزانه تان اضافه کنيد تهيه املت يوناني با سياه دانه است. براي تهيه اين املت که مي توانيد در وعده صبحانه آن را ميل کنيد به تخم مرغ، يک عدد گوجه فرنگي، کمي پنير سفيد فتا، يک حبه سير، سياه دانه و اندکي فلفل نياز داريد. براي تهيه اين املت کافي است به اندازه نصف قاشق غذاخوري روغن زيتون در تابه بريزيد و گوجه خرد شده و سير را در آن تفت دهيد. سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنيد و در آخرين مرحله پخت پنير رنده شده فتا، فلفل و سياه دانه را روي تخم مرغ بريزيد. به اين ترتيب به سادگي مي توانيد
سياه دانه را به برنامه غذايي روزانه تان اضافه کنيد و از خواص درماني و تسکين دهنده آن بهره ببريد.
مصرف مرتب سياه دانه و همچنين روغن آن در برنامه ي غذايي تاثير فوق العاده اي روي تقويت سيستم ايمني بدن دارد و شما را در برابر بيماريهاي زمستاني و
سرماخوردگی مصون ميکند. ميتوانيد به خورشت ها، ماست يا سالادهايتان نيز سياه دانه بزنيد و از خواص آن نهايت استفاده را ببريد.
نحوه مصرف سیاه دانه برای درمان مشکلات گوارشي
اگر شما نيز جزو افرادي هستيد که دچار اختلالات گوارشي هستيد ميتوانيد به سياه دانه اعتماد کنيد. ميتوانيد هر روز چند قطره از روغن سياه دانه را به نوشيدني گرم تان اضافه کرده و ميل کنيد. سياه دانه و روغن آن باعث تقويت فلور روده شده، با
نفخ و گاز معده مقابله ميکند و همچنين ميکروبهاي آسيب رسان به دستگاه گوارش را که باعث نفخ و دل درد و ورم معده مي شوند، از بين ميبرد.
مصرف تنها 2 گرم سیاه دانه در روز میزان قندخون و هموگلوبین گلیکوزیه (HbA1C) را کاهش می دهد. همچنین قادر است عملکرد سلول بتا را افزایش داده، در حالی که مقاومت به انسولین را کم می کند.
برای اطلاعات بیشتر درباره سیاه دانه می توانید به
کانال سلامت در سایت ادز اینجا مراجعه کنید.
نحوه مصرف سیاه دانه برای درمان فشار خون بالا
افراد مبتلا به این مشکل می توانند تنها طی مدت دو ماه درمان شوند. کافی است دوبار در روز 100 و 200 میلی گرم عصاره سیاه دانه را مصرف کنند.